Tarieven en vergoeding

domkerk

Contractvrije praktijk

We hebben er als praktijk bewust voor gekozen geen contracten met zorgverzekeraars af te sluiten. Dit omdat wij het belangrijk vinden dat niet de zorgverzekeraar maar jíj kunt bepalen welke zorg het beste bij je past.
Er zijn veel praktijken die contractvrij werken, wil je hier meer over lezen: contractvrijepsycholoog.nl

Let op: vergoeding van je behandelkosten

Omdat we een contractvrije praktijk zijn is het belangrijk dat je bij een zorgverzekeraar bent aangesloten die kosten voor specialistische GGZ behandelingen van een contractvrije praktijk (helemaal) vergoed. Hoe kom je er achter of jouw zorgverzekeraar dat doet?

  1. Een zorgverzekeraar heeft 3 soorten polissen: naturapolis, restitutipolis en een combipolis. Zorg dat je een restitutiepolis hebt.
  2. Als je een restitutiepolis hebt krijg je bij deze zorgverzekeraars in 2022 onze behandelingen 100% vergoed (let wel: je eigen risico moet je natuurlijk wel jaarlijks zelf betalen).
  3. Staat je zorgverzekeraar niet in de lijst bij punt 2, dan is het zaak over te stappen naar een zorgverzekering waarbij de restitutiepolis wél specialistische GGZ behandelingen vergoed. Je kunt aan het eind van elk kalenderjaar overstappen naar één van bovenstaande zorgverzekeraars.
  4. Duurt het nog heel lang voordat je kunt overstappen naar een andere zorgverzekeraar; als je een ‘naturapolis’ hebt of een ‘combirestitutiepolis’ krijg je een deel van de behandelkosten vergoed. Hier vind je een lijst welk % zorgverzekeraars vergoeden van onze behandelkosten als je een Combirestitutiepolis bij hen hebt en als je een Naturapolis bij hen hebt.

Misschien ook goed om te realiseren; voor een intakegesprek worden kosten in rekening gebracht. Mocht je zowel bij ons als een andere praktijk/instelling een intakegesprek hebben staan, wees je bewust dat je maar één van de twee trajecten vergoed krijgt van je zorgverzekering.

Tarieven

Wij hanteren altijd de door de NZA vastgestelde tarieven. U kunt onze tarieven hier vinden.

Maandelijkse factuur

Je ontvangt van ons tijdens de behandeling maandelijks een factuur. Dien deze zo snel mogelijk in bij je zorgverzekeraar, zodat deze de vergoeding waar jij recht op hebt naar je kan overmaken. Vervolgens maak je zélf het bedrag van de factuur over aan ons. Jij bent dus uiteindelijk zélf verantwoordelijk voor betaling van de factuur aan ons.

Consult tijdig afzeggen

Indien je een consult wilt afzeggen, doe dit uiterlijk 48u vantevoren, zodat wij nog tijd hebben een andere cliënt voor dat tijdstip te vinden. Zeg je binnen 48u af dan kunnen we 50% kosten in rekening brengen.