Wie zijn wij

foto-maartje-lindeman

Maartje Lindeman

Multidisciplinair werken in mijn eigen praktijk is altijd mijn droom geweest. Toen ik vorig jaar de kans kreeg mijn eenmans-psychotherapiepraktijk uit te breiden, greep ik deze met beide handen aan. Tien kamers inrichten en met zorg collega’s aannemen: psychologen, verpleegkundig specialisten, een psychiater. Ik geloof sterk in de kracht van samenwerken.

Waarvoor kun je bij mij terecht?

Als therapeut ben ik gespecialiseerd in de behandeling van (vroegkinderlijk) trauma, hechtingsproblematiek, stemmingsstoornissen, angststoornissen en persoonlijkheidsproblematiek (C-cluster). Hierbij maak ik gebruik van EMDR, Kortdurende psychodynamische psychotherapie (affectfobie-therapie) en inzichtgevende psychotherapie.

Omdat therapie gaat over de moeilijkheden en problemen die je in je leven bent tegengekomen vind ik het belangrijk dat je je als client in mijn praktijk op je gemak voelt. Je mag de tijd nemen om even ‘de kat uit de boom’ te kijken en mij beter te leren kennen. Ondertussen probeer ik jou en jouw hulpvraag zo goed mogelijk te begrijpen. In overleg bepalen we waar we aan gaan werken in de therapie en soms beslissen we dat een therapie ergens anders beter past.

Mijn achtergrond

Ik ben gezondheidspsycholoog (BIG reg: 19061115325) en psychotherapeut (BIG reg: 39061115316). Jarenlang heb ik gewerkt in verschillende GGZ instellingen (divisie psychiatrie UMC Utrecht, Parnassia in Den Haag, GGZ Oost Brabant en de RIAGG in Amersfoort). Ik werkte met verschillende doelgroepen in verschillende settings en gaf individuele, groepstherapie en werkte op de dagbehandeling. 16 jaar geleden heb ik mijn eigen psychotherapiepraktijk opgericht. Naast het werken met mensen met psychische problemen heb ik ook een passie voor lesgeven. Sinds 2016 heb ik mijn Opleidingsinstituut EmdrNu en geef van daaruit Basis- en vervolgtrainingen EMDR (www.emdrnu.nl). Daarnaast ben ik hoofddocent EMDR bij Rino Zuid in Eindhoven en docent bij de opleiding GGZ-VS in Utrecht.

Lidmaatschappen beroepsverenigingen

NVP, lid en supervisor i.o., Lid NVGzP, Lid VEN, Belangstellend lid VGCt

foto-lisette

Lisette Lintveld

Mijn naam is Lisette en ik ben werkzaam als psycholoog bij Psychotherapiepraktijk Utrecht. Ik probeer tijdens mijn werk mensen weer in verbinding te brengen met zichzelf en hun omgeving. Ik bied een luisterend oor, een plek waar je jezelf kan zijn en fungeer als klankbord zodat we samen inzicht kunnen krijgen in datgene waar je mee zit. Ik heb een open houding en bied een veilige omgeving waarin je lastige onderwerpen bespreekbaar kunt maken.

Ons hoofd en ons lijf proberen ons dingen te vertellen, maar het kan soms lastig zijn om hiernaar te luisteren of te begrijpen wat er bedoeld wordt. Ik help je deze boodschappen te ontcijferen en, door concrete actie te ondernemen, weer controle te krijgen over je leven. Ik vind het contact met jou als cliënt het meest belangrijke aspect van de therapie; ik sluit bij je aan, ik overleg met je en samen ontdekken we wat wel en niet werkt voor jou.

Waarvoor kun je bij mij terecht?

Je kunt bij mij terecht voor vragen rondom psychische klachten, seksualiteit en genderidentiteit. Denk bij psychische klachten aan depressie, angst, stress, ADHD/ADD, somberheid, rouw, trauma of persoonlijkheidsproblematiek. Het vastlopen in het dagelijks leven kan daar ook onder vallen en je kan bij mij ook terecht als je problemen ondervindt in je vriendschappen/relaties. In de therapie probeer ik steeds te zoeken naar wat werkt voor iedere individuele cliënt. Ik maak daarbij gebruik van cognitieve gedragstherapie (CGT), EMDR, positieve psychologie, acceptance and commitment therapy (ACT) en emotion focused therapy (EFT). Na afronding van mijn studie klinische psychologie heb ik daarnaast een tweejarige masteropleiding seksuologie gevolgd aan de KU Leuven. Je kunt bij mij dus ook terecht voor seksuele vraagstukken of vragen rondom genderidentiteit.

foto-heike

Heike Hornschemeyer

Ik ben Heike en werk sinds 1996 in de specialistische geestelijke gezondheidszorg in Duitsland en Nederland. In 2019 ben ik afgestudeerd als Verpleegkundig specialist GGZ (mrs) bij het opleidingsinstituut VSGGZ te Utrecht. Daarnaast ben ik opgeleid tot EMDR therapeut en heb ik recent de basiscursus Cognitieve Gedragstherapie afgerond.

In de loop der jaren als professional, maar ook in mijn dichtbije omgeving, heb ik gezien dat de lijn tussen ‘gezond’ zijn en vastlopen flinterdun is. Er hoeft maar iets te gebeuren en je zit aan de andere kant. Soms ben je met een kwetsbaarheid geboren en soms overkomt het je.

Mijn visie op behandelen is de mens dáár op te halen waar hij is vastgelopen. De kern en tevens vertrekpunt van behandelen, is in mijn optiek vooral te luisteren naar het verhaal van de cliënt met als doel deze vanuit zijn eigen veerkracht weer grip te laten krijgen op zijn/haar leven.

Waarvoor kun je bij mij terecht?

Mijn expertise ligt vooral op het gebied van verslavingsgevoeligheid en middelenmisbruik, stemmingsklachten en ADHD.

Lidmaatschappen beroepsverenigingen

Ik ben lid van de beroepsvereniging VenVN. Mijn BIGnr is: 19062889630 en AGB code: 91105731.

foto-barbara

Barbara Post

En heb je vragen? Dan kan je die aan mij stellen. Ik ben de officemanager van Praktijk Maartje Lindeman. Ik regel van alles achter de schermen. Op maandag, dinsdag en donderdag ben ik aanwezig en kan je mij bellen op: 06-38911953.

Ook beantwoord ik de mail die binnenkomt op info@psychotherapie-utrecht.nl.