Wie zijn wij

foto-maartje-lindeman

Maartje Lindeman

Multidisciplinair werken in mijn eigen praktijk is altijd mijn droom geweest. Toen ik vorig jaar de kans kreeg mijn eenmans-psychotherapiepraktijk uit te breiden, greep ik deze met beide handen aan. Tien kamers inrichten en met zorg collega’s aannemen: psychologen, verpleegkundig specialisten, een psychiater. Ik geloof sterk in de kracht van samenwerken.

Waarvoor kun je bij mij terecht?

Als therapeut ben ik gespecialiseerd in de behandeling van (vroegkinderlijk) trauma, hechtingsproblematiek, stemmingsstoornissen, angststoornissen en persoonlijkheidsproblematiek (C-cluster). Hierbij maak ik gebruik van EMDR, Kortdurende psychodynamische psychotherapie (affectfobie-therapie) en inzichtgevende psychotherapie.

Omdat therapie gaat over de moeilijkheden en problemen die je in je leven bent tegengekomen vind ik het belangrijk dat je je als client in mijn praktijk op je gemak voelt. Je mag de tijd nemen om even ‘de kat uit de boom’ te kijken en mij beter te leren kennen. Ondertussen probeer ik jou en jouw hulpvraag zo goed mogelijk te begrijpen. In overleg bepalen we waar we aan gaan werken in de therapie en soms beslissen we dat een therapie ergens anders beter past.

Mijn achtergrond

Ik ben gezondheidspsycholoog (BIG reg: 19061115325) en psychotherapeut (BIG reg: 39061115316). Jarenlang heb ik gewerkt in verschillende GGZ instellingen (divisie psychiatrie UMC Utrecht, Parnassia in Den Haag, GGZ Oost Brabant en de RIAGG in Amersfoort). Ik werkte met verschillende doelgroepen in verschillende settings en gaf individuele, groepstherapie en werkte op de dagbehandeling. 16 jaar geleden heb ik mijn eigen psychotherapiepraktijk opgericht. Naast het werken met mensen met psychische problemen heb ik ook een passie voor lesgeven. Sinds 2016 heb ik mijn Opleidingsinstituut EmdrNu en geef van daaruit Basis- en vervolgcursussen EMDR (www.emdrnu.nl). Daarnaast ben ik hoofddocent EMDR bij Rino Zuid in Eindhoven en docent bij de opleiding GGZ-VS in Utrecht.

Lidmaatschappen beroepsverenigingen

NVP, lid en supervisor i.o., Lid NVGzP, Lid VEN, Belangstellend lid VGCt

foto-lisette

Lisette Lintveld

Mijn naam is Lisette en ik ben werkzaam als psycholoog bij Psychotherapiepraktijk Utrecht. Ik probeer tijdens mijn werk mensen weer in verbinding te brengen met zichzelf en hun omgeving. Ik bied een luisterend oor, een plek waar je jezelf kan zijn en fungeer als klankbord zodat we samen inzicht kunnen krijgen in datgene waar je mee zit. Ik heb een open houding en bied een veilige omgeving waarin je lastige onderwerpen bespreekbaar kunt maken.

Ons hoofd en ons lijf proberen ons dingen te vertellen, maar het kan soms lastig zijn om hiernaar te luisteren of te begrijpen wat er bedoeld wordt. Ik help je deze boodschappen te ontcijferen en, door concrete actie te ondernemen, weer controle te krijgen over je leven. Ik vind het contact met jou als cliënt het meest belangrijke aspect van de therapie; ik sluit bij je aan, ik overleg met je en samen ontdekken we wat wel en niet werkt voor jou.

Waarvoor kun je bij mij terecht?

Je kunt bij mij terecht voor vragen rondom psychische klachten, seksualiteit en genderidentiteit. Denk bij psychische klachten aan depressie, angst, stress, ADHD/ADD, somberheid, rouw, trauma of persoonlijkheidsproblematiek. Het vastlopen in het dagelijks leven kan daar ook onder vallen en je kan bij mij ook terecht als je problemen ondervindt in je vriendschappen/relaties. In de therapie probeer ik steeds te zoeken naar wat werkt voor iedere individuele cliënt. Ik maak daarbij gebruik van cognitieve gedragstherapie (CGT), EMDR, positieve psychologie, acceptance and commitment therapy (ACT) en emotion focused therapy (EFT). Na afronding van mijn studie klinische psychologie heb ik daarnaast een tweejarige masteropleiding seksuologie gevolgd aan de KU Leuven. Je kunt bij mij dus ook terecht voor seksuele vraagstukken of vragen rondom genderidentiteit.

brigit-rijbroek

Brigit Rijbroek

‘Een leven lang leren’: ieder mens kan leren en heeft van nature de drang om tot ontwikkeling te komen. Ieder mens beschikt over vaardigheden en is veerkrachtig. Maar soms zorgt het leven voor obstakels waardoor je ontwikkeling even stagneert. Er kunnen dan klachten ontstaan, die vaak een samenloop van omstandigheden zijn. Deze klachten kunnen je een minder prettig gevoel geven of je hinderen in contact met anderen.

Ik vind het belangrijk om tijdens onze eerste kennismaking jouw verhaal te horen en samen te kijken waar je naar toe wilt. Ik help je graag tijdens jouw zoektocht naar een nieuwe balans. Zo kan ik je helpen bij het (her)vinden van je kwaliteiten en kijk ik graag met je mee hoe je je doelen kan behalen.

Mijn achtergrond?

In de afgelopen 25 jaar heb ik ervaring opgedaan in de kinder-en jeugdzorg en de volwassenzorg GGZ. Ik heb daarbij leren en werken altijd gecombineerd. Begonnen aan de SPH opleiding heb ik geleerd hoe belangrijk het is om eerst contact te hebben met elkaar, om vervolgens flexibel en creatief te zijn in mijn begeleiding. Tijdens mijn opleiding klinische psychologie ben ik in aanraking gekomen met wetenschappelijke inzichten, deze ben ik gaan gebruiken in mijn gesprekken.
In mijn loopbaan heb ik verschillende werkplekken gehad en verschillende cursussen gevolgd waardoor ik ervaring heb met cognitieve gedragstherapie, systeemgericht- en oplossingsgericht werken, trauma gericht werken en het toepassen van verschillende opvoedinterventies. Naast mijn werk binnen deze praktijk, promoveer ik aan de Erasmus Universiteit op oplossingsgericht-en gezinsgericht werken binnen gezinnen met complexe problemen.

Waarvoor kun je bij mij terecht?

Ik help je graag als je het gevoel hebt dat je je emoties niet onder controle hebt, als je je heel moe voelt, als je lastige gebeurtenissen niet goed kan loslaten of als het gevoel hebt dat jouw situatie je te veel belast. Ook help ik je op weg als je merkt dat jouw klachten je beperken in je relatie, je opvoedrol, je werk of in contact met anderen in je directe omgeving.

Ik nodig je van harte uit voor een eerste gesprek waarin we elkaar kunnen leren kennen.

Margreth

Margreth Vellinga

Samenwerken met collega’s met allemaal hun eigen expertise en toch vorm kunnen geven aan je eigen behandelingen. Dát is het mooie van deze veelzijdige praktijk. En dat met één gezamenlijk doel: samen met jou kijken waar je tegenaan loopt en hoe we jou het beste kunnen helpen.
Ik ben psychiater met speciale interesse in de psychoanalytische psychotherapie.

Waarvoor kun je bij mij terecht?

Als psychiater ben ik gespecialiseerd in behandeling van depressiviteit, angstklachten, identiteitsproblemen, levensfaseproblemen en problemen als gevolg van ingrijpende gebeurtenissen.
Als je last hebt van terugkerende psychische problemen zou inzichtgevende psychoanalytische psychotherapie kunnen helpen. Vaak liggen negatieve ervaringen aan deze problemen ten grondslag. Ook kunnen problemen verband houden met de overgang naar een nieuwe levensfase of met het verlies van een bepaald levensperspectief. Mensen ontwikkelen in het leven bepaalde manieren om zich staande te houden. Dit zijn strategieën en patronen die ooit goed werkten, maar uiteindelijk zorgen voor steeds minder bewegingsvrijheid. Psychotherapie helpt je om deze dieperliggende patronen te herkennen.

Mijn achtergrond

Ik ben psychiater (BIG reg: 79048149501). Mijn opleiding heb ik gedaan bij GGZ instelling Yulius en heb daarbij gekozen voor het aandachtsgebied Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Hierbij richtte ik mij met name op behandelingen van adolescenten.
Voordat ik psychiater werd, was ik jarenlang huisarts. De interesse die ik altijd heb gehad voor mensen met psychische problematiek is in die tijd steeds verder gegroeid waardoor ik besloot psychiater te worden. Inmiddels ben ik mij gaan richten op de psychoanalytische psychotherapie en behandel ik voornamelijk mensen van 18 jaar en ouder. Naast mijn werk in deze praktijk, ben ik werkzaam bij Fivoor te Utrecht.

Lidmaatschappen beroepsverenigingen

Ik ben lid van beroepsverenigingen NVvP en NVPP.
Mijn AGB-code is: 03309027 en BIG-registratienr: 79048149501

foto-barbara

Barbara Post

En heb je vragen? Dan kan je die aan mij stellen. Ik ben de officemanager van Praktijk Maartje Lindeman. Ik regel van alles achter de schermen. Op maandag, dinsdag en donderdag ben ik aanwezig en kan je mij bellen op: 06-38911953.

Ook beantwoord ik de mail die binnenkomt op info@psychotherapie-utrecht.nl.